12 diploma’s uitgereikt bij Damclub Winschoten

12 diploma’s uitgereikt bij Damclub Winschoten

Category : Artikelen

Woensdagmiddag 20 mei zijn in het gebouw van speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten maar liefst 12 diploma’s uitgereikt onder de jeugdleden van Damclub Winschoten. Het ging hierbij om 8 diploma’s “Wiersma wit” en 4 diploma’s “Wiersma zwart”. De geslaagden zijn voor “Wiersma wit” Merel Sibma, Jari Sibma, Thijmen Sibma en Stan Sibma alle vier uit Blijham, Kyra van Driel en Barry Bijmolt uit Heiligerlee, Femke Lutterop en Ashwien Mahabier uit Winschoten. Voor “Wiersma zwart” slaagden Niels Schuur uit Beerta en tenslotte uit Winschoten Armando Doddema, Amanda Lich en Karsten Lich. Glenn Bisschop uit Winschoten hoort eveneens in dit rijtje thuis, maar heeft vorige week reeds zijn diploma behaald. De jongens en meisjes kunnen nu verder met de vervolgcursus respectievelijk “Wiersma zwart” en Sijbrands wit”. Het diploma dammen begint met de Van der Wal cursus, waarin de grondbeginselen van het dammen worden behandeld. De “Wiersma” cursus gaat stapje voor stapje verder in de theorie. Vanzelfsprekend staat bovengenoemd onder auspiciën van de KNDB en omvat in totaal 11 diploma’s.

Proefexamen
Enkele weken geleden hebben de jongens en meisjes met goed gevolg het proefexamen van zowel “Wiersma wit” als “Wiersma zwart” doorlopen. Met dit resultaat konden ze met een gerust hart aan het examen beginnen. Daarnaast werden de afgelopen weken alle onderwerpen die belangrijk waren voor het examen nog een keer onder de loep genomen om zodoende optimaal voorbereidt te zijn op de examendag. Tenslotte kon het geleerde met oefenpartijtjes in praktijk worden gebracht.

Zomerreces
De laatste woensdagmiddag in mei is tevens de laatste damles van dit seizoen. Het team van OBS “De Tweemaster” uit Winschoten neemt zaterdag 30 mei deel aan de finale NK dammen voor basisscholen (groep 5/6). Alle teamleden zijn lid van de jeugdafdeling bij Damclub Winschoten. De finale wordt afgewerkt in Hoogeveen. Tenslotte start het nieuwe damseizoen weer op woensdag 2 september.