Dammers Winschoten 3 remise tegen kampioen Veendam 2

Het kwartet dammers van Winschoten 3 steeg dinsdagavond boven zichzelf uit door met 4-4 gelijk te spelen tegen  kampioen Veendam 2. In het gebouw van speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten ontspon zich een spannende strijd tussen de koploper in de eerste klasse van de Oost Groninger dambond en runner up Winschoten 3. Harrie Molthoop zette Winschoten op een 2-0 voorsprong na een onnauwkeurige voortzetting van
Freddie de Raad. Drie kwartier later namen de Veendammers de leiding over met 2 zeges van Reint Prins en Grofsmid tegen respectievelijk Dirk Wammes en Jacob de Groot, waardoor de tussenstand op 2-4 kwam. In de laatste partij trok Jan Starke tenslotte de winst naar zich toe, ten koste van Albert Bolwijn, wat de eindstand op 4-4 bracht. Met dit resultaat is Veendam 2 kampioen van de 1e klasse geworden en zal promoveren naar de hoofdklasse in de OGD.

Gedetailleerde uitslag

DC Winschoten 3 DC Veendam 2
Jacob de Groot H. Grofsmid 0-2
Dirk Wammes Reint Prins 0-2
Jan Starke Albert Bolwijn 2-0
Harrie Molthoop Freddie de Raad 2-0
4-4
Tussenstand 1e klasse Oost Groninger Dambond
 1 DC Veendam 2  6-11  34 bpt.    Kampioen
 2 DC Winschoten 3  7-8  33 bpt.  
 3 DC Pekela  6-6  22 bpt.  
 4 DC Winschoten 4  7-5  20 bpt.  
 5 DC Meeden 2  6-2  19 bpt.  

Voor de volgende ronde staan gepland Veendam 2 – Meeden 2 en Winschoten 4 – Pekela