Succesvol damtoernooi in bibliotheek Winschoten

Zaterdag 22 september stond het “leescafé” in bibliotheek Winschoten in het teken van een damtoernooi, waaraan 18 liefhebbers acte de préséance gaven. De bibliotheek Winschoten is het hele seizoen ambitieus in het organiseren aan een diversiteit van activiteiten. Dit keer werd de damsport naar voren geschoven om deze denksport te promoten onder een breed publiek. Hiervoor werd de plaatselijke damclub in de arm genomen om dit te realiseren. Mede daar de bibliotheek “laagdrempelig” is komen bezoekers gemakkelijk in aanraking met deze tak van sport. Achteraf gezien een schot in de roos. Na een grondige voorbereiding, van zowel de “bieb” als de damclub, gingen de enthousiaste deelnemers klokslag 11.00 uur van start voor 9 ronden “Zwitsers systeem”, onder een speeltempo van 5 minuten per speler/partij. Damclub Winschoten stelde, voor zowel de jeugd als de senioren, drie bekers beschikbaar. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door Geert Lubberink, waarbij de drie kinderen van de familie Loots uit Winschoten in de jeugdklasse alle bekers mee naar huis namen. Kampioen werd Nickey, tweelingbroer Hermann werd tweede en derde Jamey Loots. Kampioen bij de senioren werd Jan Starke uit Oude Pekela, op de voet gevolgd door Richard de Rooy uit Wedde en als derde Karina Loots uit Winschoten. Na afloop konden Tina Drenth en Henriëtte Wolda van de bibliotheek terugzien op een geslaagd toernooi en gaan binnenkort met de damclub om de tafel voor een 2e sessie.