Jan Starke wint 1e partij om Groningse damtitel

De 33 jarige Jan Starke uit Oude Pekela heeft zijn eerste partij om de persoonlijke Groningse damtitel tegen Eddy Groenhagen uit Warffum gewonnen. Jan combineerde in deze partij via het middenspel naar een dam, waarna Eddy capituleerde. De andere uitslagen in de deze 1e klasse waren Gezienus Bottema-Joop van der Heide 2-0 en de wedstrijd Jack Westerdijk tegen Rudolf Schwab eindigde in een puntendeling. Door dit resultaat hebben
Gezienus Bottema en Jan Starke beide de leiding in het tussenklassement met ieder 2 punten. De wedstrijden werden afgelopen dinsdagavond afgewerkt in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Voor de 2e ronde op donderdag 2 oktober in Warffum staan gepland Jan Starke-Joop van der Heide, Rudolf Schwab- Gezienus Bottema en
Eddy Groenhagen-Jack Westerdijk