Jan Starke in kopgroep 1e klasse Groningse damtitel

De 33 jarige Jan Starke uit Oude Pekela heeft zich, afgelopen dinsdagavond, met een remise tegen Rudolf Schwab uit Westeremden in de kopgroep genesteld om de persoonlijke Groningse damtitel in de 1e klasse. In deze derde ronde in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen, verslikte koploper Gezinus Bottema uit Warffum zich in Jack Westerdijk uit Delfzijl en bleef op de nul steken. Eddy Groenhagen uit Warffum en Joop van der Heide uit Uithuizen tekenden voor een puntendeling. Door deze resultaten staat het trio Gezinus Bottema, Jack Westerdijk en Jan Starke twee punten los van het peloton Joop van der Heide, Eddy Groenhagen en Rudolf Schwab. Jan Starke had via schijfwinst tegen Rudolf Schwab een goede basis gelegd voor de eindzege, ware het niet dat Jan zich in de overgang eindspel/middenspel liet verrassen door Rudolf en een puntendeling op het scorebord verscheen. Maar er is nog geen man overboord voor Jan Starke. Integendeel, de laatste 2 ronden staat Jan gepland tegen mede koplopers Jack Westerdijk en Gezinus Bottema, waardoor hij de kansen nog in eigen hand heeft.

Tussenstand Persoonlijk Kampioenschap 1e klasse PGD

1. Gezinus Bottema Warffum 3-4
Jack Westerdijk Delfzijl 3-4
Jan Starke Oude Pekela 3-4
4. Joop van der Heide Uithuizen 3-2
Eddy Groenhagen Warffum 3-2
Rudolf Schwab Westeremden 3-2

Voor de 4e ronde, donderdag 23 oktober in Warffum, staan op het programma

Jack Westerdijk – Jan Starke
Gezinus Bottema – Eddy Groenhagen
Joop van der Heide – Rudolf Schwab