Damclub Winschoten wint “uitwedstrijd” tegen DVK Groningen

Het eerste viertal van Damclub Winschoten, dat uitkomt in de Oost Groninger Dambond won donderdagavond nipt met 3-5 tegen “De Vriendenkring” uit Groningen. Met 2 overwinningen van Jacob Pronk en Geert Lubberink tegen respectievelijk Bert Begeman en Peter Bakker, aangevuld met een puntendeling van Johan Mulder tegen Tom Huizinga, bleef Winschoten ook in dit hoofdklasseduel ongeslagen. In het dorpshuis B.S.V. Corpus den Hoorn zette wedstrijdleider Jan Aeilkema van de thuisclub de klokken in werking, onder een speeltempo van 50 zetten in 90 minuten.

Gedetailleerde uitslag

DVK Groningen – DC Winschoten
1. Bert Begeman – Jacob Pronk 0-2
2. Peter Bakker – Geert Lubberink 0-2
3. Sjoerd Lautenbach – Ben Dekens 2-0
4. Tom Huizinga – Johan Mulder 1-1
3-5

Tussenstand Hoofdklasse OGD

1. Veendam 1 3-6 17 bp.
2. Winschoten 2-4 11 bp
3. Meeden 2-1 7 bp
4. DVK Groningen 3-1 11 bp
5. Veendam 2 2-0 4 bp

Programma 4e ronde op dinsdag 9 december

Winschoten – Meeden
Veendam 2 – DVK Groningen