Jan Starke uit Oude Pekela na winst in top Groningse damtitel

Voor de persoonlijk Groningse damtitel heeft de 36 jarige Jan Starke uit Oude Pekela donderdagavond 16 november in restaurant “Bij Moeders” in Warffum zijn inhaalwedstrijd gewonnen tegen Eddy Groenhagen uit Warffum en staat nu 3e in de eerste klasse. De vier koplopers nemen het volgende week dinsdag 21 november, in de laatste ronde, tegen elkaar op in het Jannes v/d Wal Denksportcentrum in Groningen. Fenno Werkman – Gezinus Bottema en Jan Starke – Jack Westerdijk. Bij winst tegen Jack Westerdijk pakt Jan zelfs zilver. In de wedstrijd tegen Eddy Groenhagen legde Jan Starke met een damzetje de basis voor de latere zege. Uiteindelijk werd de partij beslist door oppositie.

Stand 1e klasse Groningse damtitel
1. Fenno Werkman 6 – 10
2. Jack Westerdijk 6 – 9
3. Jan Starke 6 – 8
4. Gezinus Bottema 6 – 7
5. Rudolf Schwab 6 – 6
6. Anko Sterenberg 7 – 6
7. Eddy Groenhagen 6 – 4
8. Joop van der Heide 7 – 0