Jan Starke uit Oude Pekela pakt na remise brons bij Provinciaal Groningse damtitel

Het provinciaal Gronings kampioenschap dammen heeft Jan Starke uit Oude Pekela, na een puntendeling met Jack Westerdijk uit Delfzijl, de bronzen medaille opgeleverd. In dit sleutelduel tussen Jack Westerdijk en Jan Starke in de 1e klasse nam Jan wel het initiatief, doch had Jack zijn defensie op orde, waardoor een remise op het scorebord verscheen. Jack Westerdijk werd hierdoor tweede en Jan Starke derde. Kampioen werd Fenno Werkman uit Balfo. Dit resultaat is een flinke opsteker voor Jan Starke die zaterdag 25 november voor de vierde keer zijn opwachting maakt in het tiental van Damclub Winschoten dat uitkomt in de 1e klasse van de KNDB.

Eindstand 1e klasse Groningse damtitel

1. Fenno Werkman Baflo 7 – 12
2. Jack Westerdijk Delfzijl 7 – 10
3. Jan Starke Oude Pekela 7 – 9
4. Gezinus Bottema Warffum 7 – 7
5. Rudolf Schwab Westeremden 7 – 6
6. Eddy Groenhagen Warffum 7 – 6
7. Anko Sterenberg Kantens 7 – 6
8. Joop van der Heide Uithuizen 7 – 0