Jan Starke start met remise om Groningse damtitel

De 34 jarige Jan Starke uit Oude Pekela is het Persoonlijk Provinciaal Kampioenschap (PPK) dammen in de 1e klasse gestart met een puntendeling tegen Gezienus Bottema uit Warffum. In Hotel/Restaurant “Bij Moeders” in Warffum werkten de deelnemers donderdagavond 8 oktober, 3 partijen af, onder een speeltempo van 50 zetten in 1½ uur. De overige uitslagen waren Fenno Werkman uit Baflo – Joop van der Heide Uithuizen 2-0 en Jack Westerdijk uit Appingedam won tegen Eddy Groenhagen uit Warffum. Rudolf Schwab uit Westeremden was deze ronde om de Groningse damtitel vrij. Met de titel van vorig jaar in de achterzak begon Jan Starke sterk tegen Gezienus Bottema. In het eindspel kon Jan echter zijn voordeel niet omzetten in winst en berustte in remise. In de volgende ronde neemt Jan Starke het op tegen Fenno Werkman en in de 3e ronde staat de partij tegen Joop van der Heide gepland.