23 dammers op clubavonden Damclub Winschoten

De clubavonden van Damclub Winschoten, voor de beginners, herintreders en clubdammers, mochten zich dinsdagavond 16 januari en woensdag 17 januari verheugen in een grote belangstelling. Maar liefst 23 dammers maakten de gang naar het gebouw van SV Bovenburen aan de Tromplaan. Door een jarenlange intensieve promotie van de damsport in de Rozenstad, werpt dit nu hun vruchten af. Dit seizoen zijn namelijk 5 liefhebbers toegetreden tot Damclub Winschoten. De clubavond van Damclub Winschoten is dinsdagavond bij uitstek geschikt om met de damsport te beginnen of na jaren rust het dammen weer op te pakken, de zogenaamde herintreders. Op een educatieve manier brengt voorzitter Harrie Molthoop namelijk het dammen onder aandacht, daarbij vindt hij ondersteuning van enkele ervaren dammers. Daarnaast kunnen de gevorderden op de woensdagavond terecht voor hun onderlinge partijen op de clubavond. Om theoretisch bij te blijven worden hier op gezette tijden trainingen verzorgd. De jeugdafdeling, op de woensdagmiddag komen tenslotte regelmatig nieuwe leden kennis maken met de damsport. Ondertussen zit het ledental van Damclub Winschoten op ruim 40 leden.

Partijen voor de onderlinge competitie

Channela Huft – Richard de Rooy 1 – 1
Sten Doddema – Mirjam Venema 0 – 2
Tjerk Loots – Grieko Kruijer 0 – 2
Jan Starke – Han Tuenter 1 – 1
Anne Snoey – Geert Lubberink 1 – 1
Evert van Leeuwen – Demi Peters 2 – 0
Danny Krasnice – Harrie Molthoop 0 – 2
Geert Lubberink - Sten Doddema 1 – 1
Anke Sijbesma – Wim Westerbeek 0 – 2


Partijen gevorderden

Jakob Pronk – Han Tuenter 2 – 0
Ben Haan – Henk Prak 2 – 0