Demi Peters naar WK dammen voor pupillen meisjes

De 12-jarige Demi Peters uit het Duitse Bunde neemt van 28 oktober t/m 3 november deel aan het Wereld Kampioenschap dammen in Gomel Wit Rusland, waarbij ze uit komt in de categorie pupillen meisjes. Onder de naam TeamNL KNDB neemt het Nederlandse damteam deel in de welpen, pupillen, aspiranten en junioren categorie voor zowel jongens als meisjes. Het toernooi omvat voor Demi 9 ronden “Zwitsers systeem” onder een speeltempo van “Fischer 80 min. + 1 min.“ Op 1 november staat het WK blitz gepland, dit geschiedt echter onder een speeltempo van “Fischer 3 min. + 2 sec.”. De Nederlandse delegatie staat overigens onder leiding van Rik Keurentjes waarbij hij wordt ondersteunt door de coaches Alex Mathijsen, Heike Verheul en Ester van Muijen. Demi Peters is begin dit jaar, als 2e jaars pupil, toegelaten tot de Centrale Pupillen Training (CPT) en de Centrale Meisjes Training (CMT). Met de jeugdtitel op zak bij het MTB Open in Hoogeveen (18 augustus) neemt Demi, als voorbereiding, 7 en 8 september nog deel aan het Mello Koolman Rapid toernooi in Groningen. Daarnaast besteedt Damclub Winschoten eveneens aandacht aan de ontwikkeling van Demi.