Demi Peters naar finale NK dammen pupillen meisjes

De 11 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans maakt op Hemelvaartsdag haar opwachting bij finale NK dammen voor pupillen meisjes. Aansluitend de vrijdag en zaterdag speelt deze titelstrijd zich af in “Het Knooppunt” in Hoogeveen. Onder auspiciën van de KNDB is de organisatie in handen van de Hoogeveense Damclub (HDC). De 16 meisjes werken 8 ronden “Zwitsers systeem” af met een speeltempo van “Fischer 45 minuten + 30 seconden”. De partijen zijn eveneens semi-live te volgen via internet. Daarnaast wordt gelijktijdig explicatie gegeven van de gespeelde partijen. De nrs. 1 t/m 3 plaatsen zich voor het EK pupillen meisjes begin augustus in Wit-Rusland. Dit is in volgorde onderverdeeld in reguliere-, rapide- en tenslotte blitzpartijen. Tevens plaatsen de nrs. 1 t/m 3 zich voor de WK pupillen meisjes in Polen. Dit speelt zich af tussen 28 oktober en 5 november. Door leeftijdsoverschrijding kan de kampioene van vorig jaar, Nicole de Vries uit Hoogeveen, haar titel niet verdedigen. Demi Peters is overigens eerstejaars pupil in dit veld. Deze categorie is namelijk geboren in 2004 t/m 2006.