Welpen- en pupillen team OBS Houwingaham Bad Nieuweschans naar ½ finale NK dammen

Zaterdag 4 maart zijn in “Het Hogeland College” in Warffum de Groningse kampioenschappen dammen voor basisschoolleerlingen afgewerkt. Van de deelnemende basisscholen uit Oost Groningen, wisten alleen beide damteams van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans, elk met een vierde plaats, door te dringen in de halve finale om de NK titel op 8 april. De RK St. Vitusschool uit Winschoten legde bij de welpen beslag op een 5e plaats en CBS Annewieke uit Scheemda sloot dit kampioenschap bij de pupillen af met een 8e plaats. Het welpenteam, groep 4 t/m 6 van OBS Houwingaham, werd gevormd door Dylarius Stoter, Martijn Heidekamp, David Weishaupt, Sky Koghee en Dana van Schaagen en reist voor de ½ finale af naar Hoogeveen of Enschede. Het pupillenteam, groep 7/8, daarentegen bestond uit Janick Lanting, Elise Steinigeweg, Dylano Stoter en Demi Peters. Dit team gaat sowieso voor de ½ finale NK naar MFC “De Binding” in Oude Pekela. Kampioen bij de welpen werd de Montessori Basisschool De Getijden uit Pieterburen en bij de pupillen De St. Michaëlschool uit Groningen.

Eindstand finale welpen groep 4 t/m 6
1. Montessori Basisschool De Getijden Pieterburen 13 pnt
2. CBS De Bron Marum 12 pnt
3. CBS De Noordkaap Uithuizermeeden 10 pnt
4. OBS Houwingaham Bad Nieuweschans 8 pnt
5. RK St. Vitusschool Winschoten 6 pnt
6. CBS De Bron 2 Marum 4 pnt
7. OBS De Hasselbraam Leek 3 pnt

Bij de welpen gaan de nrs. 1 t/m 4 naar de ½ finale om de NK titel
Eindstand finale pupillen groep 7/8
St. Michaëlschool Groningen 14 pnt.
CBS De Bron Marum 11 pnt
OBS Togtemaarschool Bedum 8 pnt
OBS Houwingaham Bad Nieuweschans 7 pnt
CBS De Noordkaap Uithuizermeeden 5 pnt.
Montessori Basisschool De Getijden Pieterburen 4 pnt.
CBS De Bron 2 Marum 4 pnt
CBS Annewieke Scheemda 3 pnt.

Bij de pupillen plaatsen de nrs. 1 t/m 5 zich voor de ½ finale om de NK titel.