OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans Gronings kampioen schooldammen

Zaterdag 17 maart is in “Het Hogeland College” te Warffum het Gronings kampioenschap dammen voor basisscholen afgewerkt, onder de bezielende leiding van Danny Staal uit Groningen en Rudolf Schwab uit Westeremden. Zowel de pupillen- als de welpengroep bestonden uit 8 viertallen, waarbij een zogenaamd “rondtoernooi” werd gespeeld. De regio Oost Groningen was bij de welpen, groep 4 t/m 6, vertegenwoordigd door CBS “De Vossenburcht” uit Winschoten en OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans. Bij de pupillen, groep 7/8 waren dat de St. Vitusschool uit Winschoten en OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans. Met slechts één puntendeling tegen de St. Michaëlschool uit Groningen werd OBS Houwingaham ongeslagen kampioen met 13 punten uit 7 partijen. Met dit resultaat mag het team van OBS Houwingaham dat bestond uit Demi Peters, Dana van Schaagen, Dylano Stoter en Janick Lanting, samen met het viertal van de St. Vitusschool uit Winschoten, dat 5e werd, afreizen naar de halve finale om de NK titel op zaterdag 21 april in “Het Hogeland College” in Uithuizen. Het viertal van de St. Vitusschool werd gevormd door Annabel Wachter, Florian Wachter, Hermann Loots en Nickey Loots. Het feest voor Bad Nieuweschans werd compleet met het bereiken van de halve finale om de NK titel door het welpenteam van OBS Houwingaham. Daarmee kwam debutant CBS De Vossenburcht uit Winschoten twee bordpunten tekort voor de volgende ronde. Het welpenteam van OBS Houwingaham bestond uit Lina Ammi, Bas Groenewold, Justin van der Herik en Dylarius Stoter. Kampioen bij de welpen werd De Getijden uit Pieterburen.

Eindstand pupillen groep 7/8
1. OBS Houwingaham Bad Nieuweschans 7 – 13 48 bp
2. St. Michaëlschool Groningen 7 – 11 40 bp
3. De Getijden Pieterburen 7 – 11 38 bp
4. CBS De Bron 1 Marum 7 – 9 37 bp
5. St. Vitusschool Winschoten 7 – 5 15 bp
6. CBS Jan Kuipersschool Grootegast 7 – 4 17 bp
7. CBS De Bron 2 Marum 7 – 3 15 bp
8. CBS De Noordkaap Uithuizermeeden 7 – 0 14 bp

Eindstand welpen groep 4 t/m 6
1. De Getijden Pieterburen 7 – 10 34 bp
2. CBS De Bron 1 Marum 7 – 9 35 bp
3. CBS De Bron 2 Marum 7 – 9 31 bp
4. OBS Houwingaham Bad Nieuweschans 7 – 7 29 bp
5. CBD De Vossenburcht Winschoten 7 – 7 28 bp
6. OBS De Beijumkorf Groningen 7 – 7 27 bp
7. OBS De Hasselbraam Leek 7 – 6 25 bp
8. CBS De Noordkaap Uithuizen 7 – 1 15 bp