OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans kampioen scholendamtoernooi groep 7/8

Woensdag 31 januari stond Oost Groningen in het teken van het 6e scholendamtoernooi voor basisschoolleerlingen uit groep 7/8. Aan deze pupillen finale in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten namen 8 viertallen deel. In navolging bij groep 4 t/m 6, de welpen, heeft OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans eveneens beslag gelegd op het kampioenschap bij de pupillen. Het kampioensteam bestond derhalve uit Demi Peters, Dylano Stoter, Janick Lanting en Dana van Schaagen. Goede tweede werd het team van de RK St. Vitusschool uit Winschoten. Dit team werd gevormd door Annabel Wachter,
Florian Wachter, Hermann Loots en Nickey Loots. Het damteam van CBS Mons Sinaï uit Heiligerlee legde beslag op een keurige derde plaats en bestond uit Chaima Chamtali,
Jara van Lent, Charel Visscher en Marit Bregman. De acht deelnemende teams speelden een zogenaamd rondtoernooi. OBS Houwingaham en de St. Vitusschool hebben zich geplaatst voor het Provinciaal kampioenschap op zaterdag 17 maart in Warffum. Op 28 februari kunnen de leerlingen in dezelfde locatie op voor het persoonlijk kampioenschap voor zowel de welpen- als de pupillencategorie. Na afloop werden de prijzen uitgereikt door de voorzitter van Damclub Winschoten Harrie Molthoop en jeugdleider Evert van Leeuwen. Tenslotte traden Jan Starke en Han Tuenter op als tafelarbiter.

Eindstand 6e scholendamtoernooi
1. OBS Houwingaham Bad Nieuweschans 7 – 14 53 bp
2. RK St. Vitusschool Winschoten 7 – 11 33 bp
3. CBS Mons Sinaï Heiligerlee 7 – 7 25 bp
4. CBS Het Baken 1 Westerlee 7 – 6 30 bp
5. CBS Annewieke 1 Scheemda 7 – 6 26 bp
6. CBS Annewieke 2 Scheemda 7 – 6 21 bp
7. CBS Maranatha Winschoten 7 – 5 21 bp
8. CBS Het Baken 2 Westerlee 7 – 1 11 bp

100% score
Demi Peters, Janick Lanting en Dylano Stoter kwamen alle drie tot een 100% score voor hun schoolteam OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans.