Janick Lanting en Dylarius Stoter pakken individuele damtitel district Oost Groningen

Woensdagmiddag 27 februari werd in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten gedamd om de persoonlijke damtitel voor basisschoolleerlingen uit het district Oost Groningen. Dit was voor de leeftijdscategorieën welpen, groep 4 t/m 6 en de pupillen, groep 7/8. De leerlingen van de basisscholen uit de gemeenten Pekela, Oldambt en de voormalige gemeente Bellingwedde konden zich hier voor inschrijven. De 11 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans werd met een 100% score kampioen in de pupillenklasse. Dana van Schaagen uit het Duitse Bunde legde beslag op een keurige 2e plaats en derde werd de 10 jarige Jona Bos uit Wedderveer. Bij de welpen was nog een barrage nodig tussen Boudewijn Wiersema uit Winschoten en Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans. Dylarius werd uiteindelijk Kampioen. Op een keurige derde plaats eindigde hier Timo Bos uit Wedderveer. Deze titelstrijd is traditioneel het verlengstuk van het 7e scholendamtoernooi voor basisschoolleerlingen uit bovengenoemde gemeenten. Hierbij speelden de leerlingen namelijk met viertallen in teamverband. De organisatie was wederom in handen van Damclub Winschoten, waarbij de prijzen na afloop werden uitgereikt door de voorzitter Harrie Molthoop en jeugdleider Evert van Leeuwen.