Wederom winst dammer Jan Starke bij “Lidraughts Provincie Cup KNDB 2021”

Vrijdagavond 5 maart is de 9e ronde afgewerkt bij de “Lidraughts Provincie Cup KNDB 2021”.Dit online damtoernooi heeft met de deelname van InterBergamo en Campagnola uit Italië zelfs een internationaal karakter. Het evenement staat onder auspiciën van de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) waarbij de wedstrijden op de vrijdagavond staan gepland. Het daarbij behorende speeltempo bedraagt “Fischer 45 minuten + 30 seconden per zet”.

Winst Checkers Friends

Vrijdagavond won Checkers Friends met 6 – 4 tegen Troch Tinken Sterk (TTS) uit Surhuisterveen.  Teamgenoot Jan Starke uit Oude Pekela van Checkers Friends kwam hierbij met zwart tot winst tegen Wijtze van der Meulen. Dit onderlinge treffen, aan bord vier, had in de opening en middenspel een vrij rustig verloop. Echter in het eindspel hanteerde Jan de schijven beter dan Wijtze, waarmee de overwinning veilig wer d gesteld. Met deze teamprestatie consolideert Checkers Friends de 5e plaats. Deze ronde schoot koploper InterBergamo met 10 – 0 uit haar slof tegen rode lantaarndrager Zuid-Holland 1.

9e ronde vrijdag 5 maart
SSS Kampen DES Lunteren 7 – 3
DC Nijmegen Campagnola Italië 8 – 2
Interbergamo Italië Zuid-Holland 1 10 – 0
Zuid-Holland 2 Huizum Leeuwarden 4 – 6
TTS Surhuisterveen Checkers Friends 4 – 6
Stand
1  InterBergamo Italië 8 – 16
2 SSS Kampen 9 – 15
3 DES Lunteren 8 – 13
4 Huizum Leeuwarden 8 – 11
5 Checkers Friends 8 – 10
6 Zuid-Holland 2 8 – 7
7 DC Nijmegen 7 – 6
8 KRASH Apeldoorn 8 – 3
9 TTS Surhuisterveen 8 – 3
10 Campagnola Italië 8 – 2
11 Zuid-Holland 1 8 – 2
Programma 10e ronde vrijdag 12 maart
Huizum leeuwarden TTS Surhuisterveen
Zuid-Holland 1 Zuid-Holland 2
Campagnola Italië InterBergamo Italië
DES Lunteren DC Nijmegen
KRASH Apeldoorn SSS Kampen
Checkers Friends  vrije ronde