Janick Lanting uit Bad Nieuweschans in middenmoot halve finale NK dammen voor aspiranten

Zaterdag 10 april zijn “online” de resterende 4 ronden afgewerkt bij de halve finale NK dammen voor aspiranten. In totaal werden 9 ronden “Zwitsers systeem” afgewerkt onder een speeltempo van “Fischer 15 minuten + 10 seconden per zet”. Zaterdag 3 april stonden  derhalve de eerste 5 ronden op de planning. De eerste 9 spelers in de eindrangschikking plaatsten zich voor de finale begin juli, aangevuld met de kampioen van vorig jaar Emre Hageman uit Scheveningen. Glorieus winnaar van deze halve finale werd Matheo Boxum uit Emmeloord met 16 punten uit 9 partijen, op drie punten gevolgd door Roland Kreeft uit Hoogeveen en Simon Harmsma uit Culemborg. De overige finalisten zijn Daniël Boxum Emmeloord, Melvin Koullen Heerlen, Alexei Ovsyanko Eindhoven, Ivan Smijers Wageningen, Sytze Spijker Hoogeveen en Marjory Feyt uit Bennekom.

Debutant Janick in middenmoot

De 14 jarige debutant Janick Lanting uit Bad Nieuweschans kweet zich uitstekend van zijn taak als eerstejaars aspirant, met een keurige middenmoot positie in deze sterke leeftijdscategorie. Kwam Janick vorige week zaterdag met twee winst- en twee verliespartijen tot 4 punten. Deze zaterdag, 10 april, krikte Janick met 1 winstpartij en twee puntendelingen zijn totaal op naar 8 punten. Janick had zaterdag een perfecte start met een overwinning tegen Mila Rijlaarsdam uit Wageningen daarna was, jammer genoeg, in de volgende ronde de “zetcontrole” debet aan het verlies tegen Tanya-Marie Cnossen uit Eindhoven. Tenslotte sloot Janick Lanting het toernooi af met twee sterke remises tegen respectievelijk Lisa Scholtens uit Slagharen en Luise Gabbert uit Bennekom.

Janick eerstejaars aspirant

De leeftijd van de aspirant dammers loopt overigens van 14 jaar t/m 16 jaar. Dus Janick Lanting kan als zodanig nog twee jaar “meedraaien” in deze leeftijdscategorie. Janick Lanting komt trouwens voor Damclub Winschoten uit in de 2e klasse van de Nationale Competitie.

Jan Starke naar puntendeling “Toernooibase Lidraughts Eighties Cup 2021”

In de derde ronde van de “Lidraughts Eighties Cup 2021” ontmoette Jan Starke uit Oude Pekela, vrijdag 9 april, Ron de Vaal uit Scheveningen. In deze “online” partij werden geen ernstige fouten gemaakt en bleef de stand in balans, wat uiteindelijk resulteerde in een gelijkwaardige puntendeling. Met deze uitslag consolideerde Jan Starke zijn 6e plaats. 

Stand 3e klasse Groep A
1. Nel Lindhout Monster 3 – 5
2. Erik van ’t Hof Katwijk 2 – 4
3. Christopher Pérez Dominicaanse Republiek 3 – 4
4. Ron de Vaal Scheveningen 3 – 4
5. Piet Zegers Nijmegen 2 – 3
6. Jan Starke Oude Pekela 3 – 2
7. Mathieus Alavoine Frankrijk 3 – 0
8. Pranay Vadhera India 3 – 0