Janick Lanting uit Bad Nieuweschans naar halve finale NK dammen voor aspiranten

Zaterdag 21 mei en 14 dagen later, op 4 juni vindt de halve finale dammen voor aspiranten plaats in ’t Koelhuis in het Gelderse Huissen. De 24 deelnemers werken dan in één groep 8 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 30 minuten + 15 seconden per zet”. De eerste 4 ronden spelen zich af op zaterdag 21 mei en de resterende 4 ronden op zaterdag  4 juni. De eerste ronde wordt bepaald door een loting. Vanaf de 2e ronde treed het “Zwitsers systeem” in werking, hetgeen betekend dat na elke ronde spelers met een gelijk aantal punten, door de computer, aan elkaar worden gekoppeld. De nummer 1 t/m 9 in het eindklassement plaatsen zich vervolgens voor de NK finale, aangevuld Matheo Boxum uit Emmeloord, de kampioen van vorig jaar. De finale speelt zich overigens af tussen 4 t/m 9 juli. De Provincie  Groningen wordt vertegenwoordigd door de 15 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans.

De halve finale in Huissen wordt gevormd onderstaande spelers in alfabetische volgorde
Mohammed Benhari Hilversum
Yulia Bintsarovska Kampen
Nick Bolks Hoogeveen
Daniël Boxum Emmeloord
Okeksandra Chumachenko Veldhoven
Yuri Derks Dongen
Marjory Feyt Ochten
Willem Kolff-van Oosterwijk Nijmegen
Justin Koopman Amstelveen
BartJan Kortleven Dedemsvaart
Sietse Kortleven Dedemsvaart
Melvin Koullen Heerlen
Roland Kreeft Hoogeveen
Fleur Kruysmulder Huissen
Janick Lanting Bad Nieuweschans
Anthony Maidman Julianadorp
Stan van der Meer Monster
Marlijn Moene Wageningen
Alexei Ovsyanko Eindhoven
Parker Richardson Monster
Porter Richardson Monster
Luca Smit Heerhugowaard
Bart van Soest Bleskensgraaf
Sytze Spijker Hoogeveeen