Janick Lanting legt basis finale NK dammen

De eerste 4 ronden in de halve finale NK dammen voor aspiranten is zaterdag 18 februari afgewerkt in “Het Knooppunt” in Hoogeveen, waarbij Janick Lanting uit Bad Nieuweschans  met 5 punten uit 4 partijen een goede stap richting NK finale heeft gezet. De eerste ronde werd overigens bepaald door loting. Daarna trad het “Zwitsers systeem” in werking, waarbij na elke ronde spelers met gelijk aantal punten aan elkaar werden gekoppeld. De resterende 4 ronden, voor de 23 deelnemers, staan gepland in dezelfde locatie op zaterdag 25 maart.

De partijen werden afgewerkt onder een speeltempo van “Fischer 30 minuten + 15 seconden per zet”, waarbij de arbitrage werd gevormd door Danny Staal (MF) uit Groningen en Jasmijn Scholtens uit Slagharen. Onder auspiciën van de KNDB was de organisatie in handen van de Hoogeveense Damclub (HDC) onder aanvoering van Gerard Bruins. Na opmaken van het eindklassement gaan de nummer 1 t/m 9 naar de finale in het “Kostverlorenkwartier” in de wijk Kostverloren in Groningen, dat plaats vindt van 24 t/m 29 april. Deze groep wordt gecompleteerd met Sytze Spijker uit Hoogeveen, de kampioen van vorige jaar.

Janick Lanting op schema

Het 15 jarig damtalent Janick Lanting uit Bad Nieuweschans staat met 5 punten uit 4 partijen op de 8e plaats in het tussenklassement. De eerste ronde tegen Fleur Kruysmulder uit Huissen miste Janick de remise, daarna volgde een vlotte winst tegen Daniël Dokter uit Austerlitz. De 3e ronde sloot Janick af met een puntendeling tegen Anthony Maidman uit Den Helder en met de laatste ronde voegde Janick twee punten toe aan zijn totaal na winst tegen Laurant Glas uit Reeuwijk.

Tussenklassement na 4 ronden
1. Matheo Boxum Emmeloord 8 punten
2. Alexei Ovsyanko (CMF) Eindhoven 7 pnt
3. Fleur Kruysmulder Huissen 6 pnt
4. Daniël Boxum Emmeloord 6 pnt
5. Yulia Bintsarovska Kampen 6 pnt
6. Anthony Maidman Den Helder 5 pnt
7. Bart Jan Kortleven Dedemsvaart 5 pnt
8. Janick Lanting Bad Nieuweschans 5 pnt
9. Stan van der Meer Monster 5 pnt
10. Ruben Kant Huissen 5 pnt
11. Alex Poliakov Eindhoven 5 pnt
12. Siebe Kortleven Dedemsvaart 4 pnt
13. Stefan Koenen Groningen 4 pnt
14. Mart Slim Hoogeveen 4 pnt
15. Porter Richardson Reeuwijk 4 pnt
16. Laurens Glas Reeuwijk 3 pnt
17. Erik van Wingerden Wageningen 3 pnt
18. Marlijn Moene Wageningen 2 pnt
19. Tobian de Groot Eext 2 pnt
20. Bart van Soest Brandwijk 2 pnt
21. Mohammed Benhari Hilversum 2 pnt
22. Daniël Dokter Austerlitz 2 pnt
23. Jelte Evers Huissen 1 pnt

Programma voor de 5e ronde op zaterdag 25 maart

Alexei Ovsyanko         – Matheo Boxum

Alex Poliakov              – Fleur Kruysmulder

Yulia Bintsarovska      – Daniël Boxum

Mart Slim                    – Anthony Maidman

Ruben Kant                 – Bart Jan Kortleven

Janick Lanting             – Stan van der Meer

Erik van Wingerden    – Siebe Kortleven

Porter Richardson      – Stefan Koenen

Daniël Dokter             – Laurent Glas

Marlijn Moene            – Mohammed Benhari

Thobian de Groot       – Bart van Soest

Jelte Evers                  – Dummy