Hoofdklasse Oost Groninger Dambond

De 6e ronde in de Hoofdklasse van de Oost Groninger Dambond leed Damclub Meeden maandagavond een 3-5 “thuis”  nederlaag tegen het lager geplaatste DC Veendam. Donderdagavond gingen de 2 hoofdklasse teams uit Winschoten “uit” dammen. Winschoten 2 reisde af naar Groningen om daar tegen DC DVK na een 6-2 nederlaag huiswaarts te gaan.
DC Winschoten 1 nam het in Rhederbrug op tegen het plaatselijke DC Rhederweg. Dit duel liep uit op een 4-4 puntendeling. Ondanks deze nederlaag staat Winschoten 2 nog op een keurige 2e plaats achter het ongenaakbare DVK. Winschoten 1 staat na deze remise op een 5e plaats net boven Rhederweg. Winschoten 2 ging heel moedig van start in Groningen, waarbij Frans de Groot tegen Grootmeester Martin Dolfing lang verzet bood, maar uiteindelijk zwichtte. Ben Dekens kon tegen good old Sjoerd Lautenbach net niet het juiste tegenspel bieden en berustte in een nederlaag. Johan Mulder en Dirk Wammes speelden een gedegen puntendeling tegen respectievelijk Jaap Huizinga en Han Braakhuis. Winschoten 1 startte met 2 voordelige remises van Ben Haan en Gerco Lubberink tegen respectievelijk J. Bos en Chris Kranenborg. Daarna nam Rhederweg een verrassende 4-2 voorsprong nadat Henk Prak in een “dun standje” net verloor tegen Arthur Kalverboer. Ondertussen had Geert Lubberink een winnend  “Zetje van Weiss” genomen tegen
Eise Schulting. Hier ging een  meerslagoffer aan vooraf, waarna een winnend eindspel op het bord kwam, dat na nauwkeurig spel de 4-4 eindstand bepaalde.

Gedetailleerde uitslagen

DC DVK Groningen DC Winschoten 2
1 Martin Dolfing Frans de Groot 2-0
2 Jaap Huizinga Johan Mulder 1-1
3 Sjoerd Lautenbach Ben Dekens 2-0
4 Han Braakhuis Dirk Wammes 1-1
6-2
DC Rhederweg  DC Winschoten 1
1 Eise R. Schulting Geert Lubberink 0-2
2 Arthur Kalverboer Henk Prak 2-0
3 Chris Kranenborg Gerco Lubberink 1-1
4 J. Bos Ben Haan 1-1
4-4
Tussenstand hoofdklasse Oost Groninger Dambond
 1 DC DVK Groningen 6-9 33
 2 DC Winschoten 2 6-7 23
 3 DC Meeden 6-6 23
 4 DC Veendam 6-6 21
 5 DC Winschoten 1 6-5 24
 6 DC Rhederweg 6-3 20