Hoofdklasse Oost Groninger Dambond

Verlies Winschoten 1 en 2
In de 5e ronde van de Oost Groninger Dambond zijn in de hoofdklasse 3 partijen gespeeld. Veendam – Rhederweg 6-2, Meeden – Winschoten 2 werd 7-1 en DVK Groningen – Winschoten 1 werd 6-2. Door dit resultaat is DVK Groningen koploper geworden door meer bordpunten bijeen te schuiven dan Winschoten 2. Meeden is door deze zege opgeklommen naar de derde plaats. Winschoten 1 en Veendam delen de 4e plaats. Door de nederlaag tegen Veendam is Rhederweg hekkensluiter van de hoofdklasse geworden. Saillant detail is nog dat Rhederweg haar 2 punten heeft vergaard door remise te spelen tegen zowel Winschoten 2 als DVK uit Groningen. Met deze 5e ronde zit de helft van de wedstrijden erop en wordt over 14 dagen een begin gemaakt met de returnwedstrijd. Voor de 6e ronde staan in week 5 op het programma maandagavond Meeden-Veendam, donderdagavond zowel
DVK Groningen-Winschoten 2 als Rhederweg-Winschoten 1

Tussenstand Hoofdklasse van de OGD

1 DVK Groningen 5-7 27 bpt.
2 Winschoten 2 5-7 21 bpt.
3 Meeden 5-6 20 bpt.
4 Winschoten 1 5-4 20 bpt.
5 Veendam 5-4 16 bpt.
6 Rhederweg 5-2 16 bpt.