Hoofdklasse Oost Groninger Dambond

Winschoten 2 via winst op 2e plaats
Het kwartet dammers van Winschoten 2 consolideerde na een 3-5 “uit” winst tegen Rhederweg de 2e plaats in de hoofdklasse van de Oost Groninger Dambond. Vaste teamspeler Estefano Pedro werd vervangen door Geert Lubberink.  In buurthuis “De Brug” in Rhederbrug kwam Winschoten 2 op een riante 0-4 voorsprong na winst van Johan Mulder en Ben Dekens tegen respectievelijk Sietse Katuin en Chris Kranenborg. Korte tijd later capituleerde Dirk Wammes tegen topspeler Arthur Kalverboer, wat de tussenstand op 2 – 4 bracht. Ondertussen hadden Eise R. Schulting en Geert Lubberink een eindstand op het bord gekregen dat uitmondde in een puntendeling. Daarmee namen de Winschoters beide wedstrijdpunten mee naar huis. Ondertussen had het team van Winschoten 1 zich via een
5-3 “thuiszege” tegen Veendam, op de 3e plaats genesteld.

Gedetailleerde uitslag

DC Rhederweg DC Winschoten 2
1 Arthur Kalverboer Dirk Wammes 2-0
2 Eise R. Schulting Geert Lubberink 1-1
3 Chris Kranenborg Ben Dekens 0-2
4 Sietse Katuin Johan Mulder 0-2
3-5

In deze 8e ronde won DVK Groningen met 7-1 tegen DC Meeden, hetgeen de onderstaande tussenstand in de hoofdklasse van de OGD opleverde. Saillant detail is nog dat Rhederweg de 3 wedstrijdpunten scoorde tegen de huidige nrs. 1, 2 en 3. Het werd in die wedstrijden 3 maal 4-4.

1 DVK Groningen 8-11 42 bpt.
2 DC Winschoten 2 8-10 32 bpt.
3 DC Winschoten 1 8-8 33 bpt.
4 DC Veendam 8-8 30 bpt.
5 DC Meeden 7-6 24 bpt.
6 DC Rhederweg 7-3 23 bpt.