Jari Sibma blijft koploper Drentse Dambond Cup

De 9 jarige Jari Sibma uit Blijham blijft ook na de 3e DDB Cup in Hijken koploper in het tussenklassement. Jari staat nipt 1 punt voor op Sander Staal uit Groningen. Derde staat Nicole de Vries uit Hoogeveen en vierde tweelingbroer Thijmen Sibma. Met een 3e plaats in groep 6, heeft Jari zijn eerste plaats geconsolideerd. De DDB Cup is namelijk een cyclus van 4 jeugdtoernooien in Hoogeveen, Zuidwolde, Hijken en Roden/Leek. De plaatselijke damverenigingen verzorgen de accommodatie en de Drentse Dambond, onder aanvoering van jeugdleider Rik Smit neemt de aanmelding en indeling op die bewuste dag voor zijn rekening. Elke ronde kent een “dagwinnaar” die de wisselbeker mag behouden tot het volgende toernooi. Daar de groepsgrootte varieert van 6 tot 8 personen, worden de behaalde punten herleid tot percentagepunten. Volgens deze methode komt na 4 toernooien de speler met de meeste punten een half jaar in het bezit van de wisselbeker, tot de volgende cyclus. Jari Sibma behoudt, ondanks zijn minieme voorsprong, de meeste kans op deze trofee. Binnenkort wordt bekend gemaakt wanneer de 4e ronde in Leek wordt gespeeld. De deelnemers aan deze jeugdtoernooien komen grotendeels uit de provincie Drenthe, maar uit de provincie Groningen komt sowieso een afvaardiging uit Warffum, Stad Groningen en Winschoten. Daarentegen weet de jeugd uit Drenthe ook de weg naar de provincie Groningen te vinden. Vooral de bloeiende jeugdafdelingen in Hoogeveen en Hijken vaardigden jeugd af, naar het Open Groninger Jeugd Kampioenschap op zaterdag 25 oktober in Winschoten. Mede door deze initiatieven (lees: toernooien) heeft de damsport zeker een toekomst.