Britt Jeths en Thymen van Prooijen geslaagd voor damdiploma

Woensdagmiddag 25 maart zijn in het gebouw van speeltuinvereniging Bovenburen in Winschoten twee Van der Wal damdiploma’s uitgereikt aan de 11 jarige Britt Jeths uit Vriescheloo en de 9 jarige Thymen van Prooijen uit Winschoten. Britt en Thymen zijn begin dit jaar op de jeugdafdeling van Damclub Winschoten gekomen, waarna ze enthousiast aan de Van der Wal cursus zijn begonnen. Deze cursus omvat de grondbeginselen van het dammen. Binnen niet al te lange tijd hadden beide de theorie onder de knie en konden ze op voor het proefexamen, wat ze met een voldoende afsloten. Deze woensdag was het dan zover dat het examen kon worden afgenomen, waarbij Britt en Thymen glansrijk slaagden. Volgende week wordt begonnen aan de “Wiersma wit” vervolgcursus, die wat dieper ingaat op de theorie.
SDC10095 (1) (1)