Kwartet dammers DC Winschoten naar ½ finale NK Pupillen

Zaterdag 28 maart start in “Het Knooppunt” in Hoogeveen één van de drie halve finales om de Nationale damtitel voor pupillen. Deze zaterdag staan 4 ronden op het programma, een week later de resterende drie ronden. De andere halve finales zijn in Heerhugowaard en Culemborg. Elke groep bestaat uit zo’n 20 pupillen geboren in 2002, 2003, 2004 of later.
De finale wordt van 4 t/m 9 mei gespeeld in Den Haag met 20 jongens en meisjes. Namelijk de kampioen van vorig jaar Berke Yigiturk uit Den Haag en de nrs. 1 t/ m 5 uit elke halve finale. De overige twee plaatsen worden ingevuld door de commissie centrale trainingen.
Er worden 7 ronden “Zwitsers systeem” afgewerkt onder een speeltempo van “Fischer 30 + 15” d.w.z. 30 basisminuten aangevuld met 15 bonusseconden per zet. De afvaardiging van Damclub Winschoten bestaat uit vier spelers, namelijk Niels Schuur uit Beerta, Amanda Lich Karsten Lich en Cayn Nomden alle drie uit Winschoten.