Jeugd DC Winschoten actief op ½ finale NK dammen

In “Het Knooppunt” in Hoogeveen is afgelopen zaterdag een begin gemaakt met de halve finale om de Nederlandse damtitel in de pupillencategorie. De andere 2 halve finales vinden plaats in Heerhugowaard en Culemborg. De jongens en meisjes werden verwelkomt door toernooileider Gerard Bruins van de organiserende damclub HDC uit Hoogeveen. De 1e ronde werden de jongelui via een loting aan elkaar gekoppeld, waarna de computer de volgende ronden voor zijn rekening nam. Volgens deze methode worden 7 ronden “Zwitsers systeem afgewerkt, onder een speeltempo van “Fischer 30 + 15”. Afgelopen zaterdag werden 4 ronden gespeeld, de resterende 3 ronden vinden zaterdag over een week plaats. Oost Groningen was vertegenwoordigd met Amanda Lich, Karsten Lich beide uit Winschoten en Niels Schuur uit Beerta. In deze vier ronden hebben Amanda en Karsten elk 2 punten gescoord, Niels is daarentegen nog niet tot scoren gekomen. Het programma voor de 5e ronde is reeds bekend, hierbij speelt Amanda Lich met wit tegen Niels Schuur en Karsten Lich met wit tegen Stef Schep uit Hoogeveen. Plaatselijke favoriet Nicole de Vries staat momenteel 1e met 7 punten. De gespeelde partijen worden na afloop van elke ronde, via internet, “wereldkundig” gemaakt door Michel Stempher uit Kampen en Zainal Palmans uit Hoogeveen. Via “Toernooibase dammen” kunnen de liefhebbers daarna in alle rust de uitslagen en standen tot zich nemen.