Jeugd Damclub Winschoten naar ½ finale NK welpen

Femke Lutterop, Ashwien Mahabier en Cayn Nomden, alle drie uit Winschoten nemen a.s. zaterdag deel aan de halve finale NK dammen voor welpen in Hoogeveen. De wedstrijden vinden plaats in “Het Knooppunt” in Hoogeveen, waarbij de plaatselijk damclub HDC tekent voor de accommodatie. De andere halve finale vindt plaats in Culemborg. Onder een speeltempo van “Fischer 10+10” worden 9 ronden “Zwitsers” systeem afgewerkt. Zowel in Hoogeveen als Culemborg nemen hier 26 welpen aan deel. Welpen zijn geboren in 2005 of later. De nrs. 1 t/m 8 plaatsen van elke groep plaatsen zich rechtsreeks voor de finale op 16 mei eveneens in Hoogeveen. Jan Kornikov van PSV Eindhoven heeft zich, als kampioen van vorig jaar, reeds geplaatst voor de finale. Daarnaast heeft de commissie trainingen van de KNDB nog 3 keuzeplaatsen in het verschiet. De finale wordt dus gevormd door 20 jongens en meisjes. De 9 jarige Femke Lutterop, de 9 jarige Ashwien Mahabier en de 10 jarige Cayn Nomden zitten op de jeugdafdeling van Damclub Winschoten.