Groninger Damdag in Oude Pekela

Zaterdag 25 april kunnen vanaf 10.00 uur alle damliefhebbers in Noord en Oost Nederland meespelen op de “Groninger damdag”. Dit toernooi is namelijk een initiatief van de Drentse Dambond (DDB), Provinciaal Groninger Dambond (PGD) en de Oost Groninger Dambond (OGD). De voorgaande edities waren in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen. Maar omdat Oost Groningen de laatste tijd flink aan de weg timmert met de damsport is dit keer gekozen voor deze regio. Om deze reden lieten de organisatoren Bé Brakels uit Ter Apelkanaal (DDB, OGD) en Herman Mulder uit Ter Apel (PGD) hun oog laten vallen op Oude Pekela met als locatie MFC “De Binding”. Naast de clubdammers die zich kunnen inschrijven voor de hoofd-, eerste- en tweede klasse, is een aparte klasse in het leven geroepen voor de beginnende of startende dammer. Deze groep dammers wil op z’n tijd graag “een potje dammen” maar dan tegen gelijkwaardige tegenstanders. De jeugd is uiteraard ook welkom maar dan vanaf 13.30 uur, waarbij een onderscheidt wordt gemaakt tussen basisschool en voortgezet onderwijs. Informatie en aanmelden kan via www.damclub-winschoten.nl

Deelname
Het inschrijfgeld voor de senioren bedraagt € 6,00 per deelnemer en de jeugd € 3,00.
De senioren dammen om vleesprijzen. De jeugd daarentegen wordt beloond met medailles en bekers. Gezien het aantal clubs dat is geïnviteerd, hopen de organisatoren dit jaar door de magische grens van 100 deelnemers te gaan.

Indeling
De clubdammers worden ondergebracht in groepen van 4 spelers, waarbij rekening wordt gehouden met de speelsterkte. Omdat de clubdammers per partij 1 uur bedenktijd krijgen wordt met de klok gewerkt. Iedereen speelt een “rondtoernooi”, derhalve dus 3 partijen. Deze deelnemers worden verzocht 15 minuten voor het begin van de wedstrijden aanwezig te zijn. De startende of beginnende dammers spelen vooralsnog niet met de klok. De jeugd wordt afhankelijk van deelname naar sterkte ingedeeld. Bij voldoende deelname worden de leerlingen van het basisonderwijs en voortgezet onderwijs gescheiden.