Cayn Nomden uit Winschoten naar WK sneldammen

De 10 jarige Cayn Nomden uit Winschoten neemt 3 november deel aan het wereldkampioenschap sneldammen voor jeugdspelers in de categorie welpen jongens. Deze mondiale titelstrijd speelt zich af in de “Drenthehal” in Beilen. Onder een speeltempo van “Fischer 5+3” worden 9 ronden “Zwitsers” systeem afgewerkt. Na de rechtstreekse uitnodiging van de KNDB is Cayn volop begonnen te trainen om zich dit speeltempo eigen te maken. Daarnaast wordt de theoretische kennis bijgeschaafd. Aan dit bijprogramma neemt tevens Femke Lutterop deel, maar dan in de categorie welpen meisjes. Femke zit daar de eerste week van november voor het WK “gewoon dammen” in dezelfde categorie. Cayn Nomden heeft als lid van Damclub Winschoten, overigens zijn invitatie te danken aan de gedeelde 10e plaats, begin dit jaar bij de finale NK welpen algemeen.

IMG_8990