WK jeugddammen in Beilen

Het WK jeugddammen is zondag in de “Drenthehal” in Beilen van start gegaan. Na de opening schoven de 270 deelnemers in 8 categorieën achter de borden met een speeltempo van “Fischer 80+1”. De organisatie berust deze editie bij Hijken DTC onder voorzitterschap van Wim Koopman. Op deze mondiale titelstrijd zijn 19 landen vertegenwoordigd. In totaal worden komende week 9 ronden “Zwitsers systeem” afgewerkt. Femke Lutterop uit Winschoten trof in de 1e ronde Viktoryia Nikalayena uit Wit Rusland. Viktoryia behoort met haar 1920 FMJD ratingpunten tot de favorieten. Na een rustige opbouw nam Femke in het middenspel een combinatie die de tegenstander een dam opleverde. De overgebleven witte stand gaf Femke te weinig compensatie voor een goed resultaat. Maandag staan 2 ronden op het programma. Femke begint maandag met zwart tegen Anna Vecsei uit Hongarije.IMAG0455