WK jeugddammen nog geen succes voor Femke Lutterop uit Winschoten

Maandag 2 november zijn in Beilen 2 ronden gespeeld in het kader van de wereldtitel dammen voor jeugdspelers. In 8 categorieën worden 9 ronden “Zwitsers systeem” afgewerkt. De 9 jarige debutante Femke Lutterop uit Winschoten is er in deze 2 ronden bij de welpen meisjes nog niet in geslaagd een punt te scoren. De 2e ronde had ze zwart tegen Anna Vecsei uit Hongarije en de 3e ronde speelde ze met wit tegen Kinga Hulak uit Polen. Desondanks doet Femke op deze mondiale titelstrijd een schat aan ervaring op. Vooral het speeltempo van “Fischer 80+1” wordt door Femke goed benut. Tevens verloopt de notatieplicht vlekkeloos voor de enigste speelster uit Oost Groningen. De “toernooimanager” heeft haar voor dinsdagmorgen met wit gekoppeld aan Elif Cagil Aslan uit Turkije, die net als Femke nog puntloos is.

WK sneldammen voor jeugdspelers
Dinsdag vanaf 15.00 uur vind het WK sneldammen plaats in dezelfde locatie als het “gewone” dammen met als speeltempo “Fischer 5+3” d.w.z. iedere speler krijgt 5 basisminuten, aangevuld met 3 bonusseconden per zet. In dit bijprogramma speelt Femke Lutterop net als de andere WK gangers sowieso mee. Tevens is haar clubgenoot de 10 jarige Cayn Nomden uit Winschoten uitgenodigd hieraan deel te nemen en dan in de categorie welpen jongens. Ook deze titelstrijd staat onder auspiciën van de Wereld Dambond (FMJD) in samenspraak met de Koninklijke Nederlandse Dam Bond (KNDB) Het geheel staat overigens onder arbitrage van de uit België afkomstige hoofdarbiter Johan Demasure.

IMAG0456