WK jeugddammen in Beilen

Het WK jeugddammen in Beilen is de eerste week van november een groot succes geworden voor de Nederlandse equipe. Het KNDB team pakte met Martijn van IJzendoorn uit Wateringen en Jitse Slump uit Landgraaf respectievelijk bij de junioren en aspiranten de wereldtitel. Wouter Wolff uit Groningen nam het brons in de aspirantenklasse mee naar huis. De 9-jarige Femke Lutterop uit Winschoten sloot haar WK debuut, bij de welpen meisjes, af met een knappe remise tegen Tuana Lal Koca uit Turkije. Als “bijprogramma” vond op dinsdagmiddag 3 november het WK sneldammen plaats. Bij deze discipline werden junior Martijn van IJzendoorn en aspirant Jitse Slump eveneens wereldkampioen. Aspirant Wouter Wolff werd ook hier derde. De 10 jarige debutant Cayn Nomden uit Winschoten was door de KNDB geïnviteerd deel te nemen bij het sneldammen in de categorie welpen jongens. Cayn was in het eindklassement terug te vinden op een gedeelde 32e plaats van de 42 deelnemers met 7 punten uit 9 partijen. Femke Lutterop kwam bij de welpen meisjes tot 4 punten uit 9 partijen. Het speeltempo bij het reguliere dammen was “Fischer 80+1” en bij het sneldammen “Fischer 5+3”. Voorzitter van het organisatiecomité Wim Koopman van Hijken DTC kon bij de sluitingsceremonie terugzien op een geslaagd evenement. De prijzen werden tenslotte uitgereikt door G.M.H. Lohuis Burgemeester van de gemeente Midden Drenthe. Lohuis heeft onder andere sport in de portefeuille. In 2016 neemt Polen de jeugd WK organisatie op zich.

IMAG0484