WK sneldammen jeugd in Beilen

De 9 jarige Femke Lutterop en de 10 jarige Cayn Nomden beide uit Winschoten zijn er bij het WK sneldammen niet in geslaagd een podiumplaats te bemachtigen. Daarentegen werden door beide leuke partijen gespeeld. Onder een speeltempo van “Fischer 5+3” werden 9 ronden “Zwitsers systeem” afgewerkt. Dinsdagmiddag 3 november schoven rond 15.00 uur ruim 300 jeugdige dammers uit 19 landen in 8 categorieën achter de borden. Het geheel speelde zich af in de “Drenthehal” in Beilen. Femke kwam tot 4 punten op de 29e plaats van de 32 deelnemers. Cayn daarentegen kwam tot 7 punten uit 9 partijen en bezette een gedeelde 32e plaats van de 42 deelnemers. De 1e ronde kwam tot stand volgens een loting, daarna koppelde de “toernooimanager” de spelers elke ronde met een gelijk aantal punten aan elkaar. Bij de reguliere titelstrijd trad Femke Lutterop woensdag aan met wit tegen Mirthe Verheijen uit Wageningen, dat Femke uiteindelijk geen punten opleverde. Donderdag heeft de computer haar voor de 6e ronde met zwart gekoppeld aan de Turkse Deniz Celikkaya. Deniz heeft ondertussen 2 punten achter haar naam staan. Donderdag 5 november worden overigens 2 ronden afgewerkt.