Massadamkamp in Oude Pekela

Combiteam Winschoten/Veendam kampioen bij beginners

De massadamkap die sinds mensheugenis wordt georganiseerd door de Oost Groninger Dambond (OGD) is deze editie gewonnen door De Vriendendamkring (DVK) uit Groningen. Traditioneel wordt dit evenement afgewerkt in de thuishaven van Damclub Oude Pekela, tegenwoordig is dit MFC “De Binding”. De aangesloten verenigingen van de Oost Groninger dambond (OGD) Meeden, DC Pekela, DC Veendam, DC Rhederweg, DVK Groningen en DC Winschoten kunnen hun leden afvaardigen naar dit evenement. De inschrijving geschiedt met 4 of 5 tallen, hierbij wordt elk teamlid door organisator Bé Brakels gekoppeld aan een lid van een ander team. Op deze wijze wordt door een ieder één partij afgewerkt onder een speeltempo van 50 zetten per 1½ uur. Het team met cumulatief de meeste punten, in dit geval DVK uit Groningen, werd kampioen. Het team bestond uit Jan Aeilkema, Lo de Hei, Bert Begeman, Tom Huizinga en Johan Mulder. Johan Mulder is OGD lid van DVK en KNDB lid van DC Winschoten, waar Johan uitkomt in het 10 tal dat bivakkeert in de landelijke 2e klasse A. 2e werd Veendam 1, 3e Winschoten 1 en 2, 5e DC Pekela, 6e DC Meeden en 7e Veendam 2

Beginners primeur
Het OGD bestuur zorgde dit jaar voor een primeur door een speciale klasse in het leven te roepen voor de beginnende dammer. Deze groep bestond uit 8 liefhebbers, die werden verdeelt in 2 groepen van 4. Deze viertallen speelden tegen elkaar. Het winnende team dat met 7-1 de titel binnenhaalde bestond uit Derk Venema uit Scheemda, Grieko Kruijer Veelerveen, Cor Santifort uit bad Nieuweschans en Dennis Steinfelder uit Winschoten.

Gedetailleerde uitslag

Wim Westerbeek Winschoten – Dennis Steinfelder Winschoten 0-2
Richard de Rooy Wedde – Grieko Kruijer Veelerveen 0-2
Anke Sijbesma Winschoten – Cor Santifort Bad Nieuweschans 0-2
Edzo Luttjeboer Blijham – Derk Venema Scheemda 1-1
1-7

Derk Venema is lid van DC Veendam en de overige spelers zijn lid van Damclub Winschoten.
DC Winschoten heeft momenteel 8 beginnende dammers in hun gelederen.

38 deelnemers
Overigens DC Winschoten was hofleverancier met 15 spelers gevolgd door Veendam met 10 spelers. In totaal trokken dinsdagavond 3 november een 38 dammers naar Oude Pekela.

Winschoten 2 ongeslagen
Het kwartet dammers van Winschoten 2 dwong respect af met 4 remises. Het viertal bestond uit Marchinus Mulder, Dirk Wammes, Harm-Thijs de Boer en Wijnold Broekema.