Groningse damtitels voor basisscholen in Oude Pekela

Zaterdag 20 februari is het MFC “De Binding” in Oude Pekela het decor voor een 19 tal basisscholen uit de provincie Groningen. Daar wordt namelijk gedamd om de provinciale titels, in de categorieën, welpen groep 4 t/m 6 (9 teams) en pupillen groep 7/8 (10 teams). Het begint klokslag 12.00 uur, waarbij in elke groep een zogenaamd rondtoernooi wordt afgewerkt. Elke ronde neemt ongeveer een half uur in beslag. De teams, die bestaan uit viertallen, komen via districtskampioenschappen uit alle delen van de provincie. Dit zijn Westerkwartier, Noord Groningen, Stad Groningen en gemeente Bellingwedde/Oldambt in Oost Groningen. Het geheel staat onder leiding van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD). Na afloop plaatsen de nrs. 1 t/m 4 in de welpen categorie zich voor de halve finales om de NK titel. Bij de pupillen gaan de eerste 5 teams verder. Overigens in Nederland staan alle zes halve finales om de NK titel gepland op zaterdag 9 april. Eén daarvan wordt die dag afgewerkt in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten.