OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans naar halve finale NK schooldammen

Zaterdag 9 april reist het damteam van OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans af naar Enschede voor de halve finale NK schooldammen voor basisscholen in de welpencategorie.
De andere vijf halve finalegroepen spelen zich af in Ureterp, Lelystad, Wageningen, Dongen en Reeuwijk. Daar alle halve finalegroepen bestaan uit 10 viertallen wordt een zogenaamd “rondtoernooi” afgewerkt. M.a.w. alle teams spelen één keer tegen elkaar. In tegenstelling tot de pupillen werken de welpen de wedstrijden af zonder gebruik te maken van een klok.
Voor één ronde wordt ca. 25 minuten uitgetrokken. Na het opmaken van de eindstand plaatsen de nrs. 1, 2 en 3 zich voor de Landelijke finale op zaterdag 21 mei in IJsselstein. Overigens, welpen zijn leerlingen van groep 4 t/m 6.