Halve finale NK schooldammen in Winschoten

Zaterdag 9 april staat in het teken van de halve finales om de NK titels schooldammen in het basisonderwijs. Bij zowel de welpen, groep 4 t/m 6 als de pupillen, groep 7 en 8 gaat het om 6 halve finalegroepen verspreidt over Nederland. Bij de welpen gaat dat gebeuren in Ureterp, Enschede, Lelystad, Wageningen, Dongen en Reeuwijk. De pupillen gaan naar Alphen aan de Rijn, Asten, Reeuwijk, Purmerend en Winschoten. In Winschoten speelt zich dit af in het gebouw van SV Bovenburen, waar 14 viertallen hun opwachting maken. Op deze zaterdag worden 8 ronden “Zwitsers systeem” afgewerkt onder een speeltempo van “Fischer 10 + 10”. Uit elke halve finale groep plaatsen de nrs. 1, 2 en 3 zich voor de Landelijke finale op zaterdag 21 mei. De welpen gaan dan naar IJsselstein en de pupillen naar Hoogeveen. Oost Groningen is bij de welpen vertegenwoordigd door OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans. Dit team reist zaterdag af naar Enschede. Bij de pupillen dingen OBS De Tweemaster 1 en 2 uit Winschoten in deze “thuiswedstrijd” mee om een finaleplaats.