OBS De Tweemaster 1 en 2 uit Winschoten naar halve finale NK schooldammen

MFC “De Binding” in Oude Pekela was zaterdag 20 februari het decor om de Provinciaal Groningse damtitel voor basisscholen. In de categorie pupillen groep 7 en 8 in het basisonderwijs, werd de St. Michaëlschool uit Groningen kampioen met als goede tweede OBS De Tweemaster 1 uit Winschoten. Het tweede team van De Tweemaster bereikte een keurige 5e plaats. Beide viertallen plaatsen zich hierdoor voor de halve finale om de NK titel, dat staat gepland op zaterdag 9 april in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten. OBS De Hasselbraam uit Leek 3e en De Bron 4e uit Marum plaatsten zich eveneens voor de halve finale. Zowel bij de pupillen als de welpen worden de halve finales om de NK titel afgewerkt op zaterdag 9 april. Het zilveren team van De Tweemaster bestond uit vier leden van de familie Sibma te weten Merel, Thijmen, Jari en Stan Sibma en Cayn Nomden. De Tweemaster 2 werd gevormd door David Pronk, Armando Doddema, Amanda Lich en Karsten Lich.

Eindstand pupillen groep 7/8
1. St. Michaëlschool Groningen 9 – 18 71 bp
2. OBS De Tweemaster 1 Winschoten 9 – 14 54 bp
3. OBS De Hasselbraam Leek 9 – 13 47 bp
4. CBS De Bron Marum 9 – 12 38 bp
5. OBS De Tweemaster 2 Winschoten 9 – 11 45 bp
6. CBS Jan Kuipersschool Grootegast 9 – 7 25 bp
7. CBS De Noordkaap Uithuizermeeden 9 – 6 29 bp
8. St. Walfridusschool Bedum 9 – 5 26 bp
9. OBS Togtenaar Bedum 9 – 4 25 bp
10. Dummy 9 – 0 00 bp

Kwaliteit OBS De Tweemaster
Als ongeslagen kampioen van het scholendamtoernooi in Winschoten waren de verwachtingen dat De Tweemaster bij dit kampioenschap zeker zou meespelen om de bekers. En die verwachtingen werden bewaarheid. Achteraf schoven zowel Winschoten 1 als Winschoten 2 zich met speels gemak de halve finale binnen. De eerste 5 scholen stonden maar liefst 4 punten “los” van het peloton. De st. Michaëlschool was als kampioen ongenaakbaar en liet over het hele toernooi slechts 1 bordpunt liggen tegen Winschoten 1. Sil Bols speelde gelijk tegen Cayn Nomden. De overige teams gingen allemaal met 8 – 0 over de knie bij Groningen.