OBS “De Tweemaster” Winschoten naar finale NK schooldammen

Het “Roelof van Echten College” in Hoogeveen is zaterdag 21 mei het decor voor de finale NK schooldammen in de pupillencategorie. Dat is voor basisschoolleerlingen uit groep 7 en 8. De 18 viertallen spelen dan 9 ronden “Zwitsers systeem” onder een speeltempo van “Fischer 10+10”. Het schoolteam van OBS “De Tweemaster” uit Winschoten heeft zich via een derde plaats in de halve finale NK geplaatst voor de grote finale. Het team bestaat uit de vier leden van de familie Sibma te weten Merel, Thijmen, Jari en Stan en Cayn Nomden.

Finale
OBS “De Tweemaster” begon met de titel in het scholendamtoernooi in Oost Groningen.
Daarna kwamen ze bij de Provinciale kampioenschappen in Oude Pekela tot de tweede plaats. Op 9 april werd een halve finale om de NK titel afgewerkt in het gebouw van SV Bovenburen in Winschoten, waar “De Tweemaster” via een keurige 3e plaats zich voor de grote finale in Hoogeveen plaatste.
IMG_0472