Elf leerlingen OBS Drieborg geslaagd voor hun eerste damdiploma

Vrijdag 27 januari zijn elf leerlingen van OBS Drieborg geslaagd voor hun eerste damdiploma. Elf leerlingen zijn na de herfstvakantie vorige jaar begonnen aan de Van der Wal damcursus, dat de grondbeginselen van het dammen behandeld. De jeugd werd hierin bijgestaan door Evert van Leeuwen uit Bad Nieuweschans en Marchinus Mulder uit Finsterwolde. Elke donderdag werd door de school ’s middags één “lesuur” ingeroosterd voor het dammen. Na verloop van tijd hadden de leerlingen de theorie zodanig onder de knie dat het KNDB “proefexamen” kon worden gepland. Alle leerlingen sloten dit met goed gevolg af. Vervolgens slaagden alle leerlingen met vlag en wimpel voor het echte examen. De geslaagden zijn Mirthe de Haan, Stijn van der Flier, Marit van der Berg, Julia Delger, Roar Luitema, Selwin de Wit, Tjark Tijdens, Melissa Prijt, Rick Freitag, Emile Schroer en Madelief Dietrich. Met dit basisdiploma kunnen de leerlingen zich gaan verdiepen in de vervolgcursus.
IMG-20170127-WA0000 (1)