Dammers Oost Groningen halen “zilvervloot” binnen

Vrijdagavond vond voor de 54e keer het traditionele Paasdamtoernooi in Warffum plaats. De plaatselijke damvereniging deed dat in restaurant “Bij Moeders” onder een speeltempo van 10 seconden per zet, oftewel een z.g. “gongtoernooi”. De ruim 40 dammers schoven achter de borden in de hoofdklasse, 1e klasse, 2e klasse, huisdammers en jeugd. Oost Groningen was hier vertegenwoordigd met 6 dammers. In de jeugdgroep kwam de 11 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans tot een 2e plaats. Richard de Rooy uit Wedde werd bij de huisdammers 2e. Tenslotte werd Jan Starke uit Oude Pekela 2e, in de 2e klasse na barrage om de 1e plaats met Eddy Groenhagen. Geert Lubberink uit Winschoten werd 3e in de Hoofd/1e klasse. Tenslotte kwam Freddy Stegeman uit Wedde in de eindrangschikking bij de huisdammers tot de 4e plaats. Algeheel kampioen werd Jan Ekke de Vries uit Hoogeveen.