Basisscholen Oost Groningen naar Provinciaal kampioenschap dammen

Zaterdag 4 maart vinden in “Het Hogeland College” in Warffum de Provinciale kampioenschappen dammen voor basisscholen plaats. De viertallen zijn opgesplitst in welpen, groep 4 t/m 6 en pupillen, groep 7/8. In beide categorieën nemen 10 teams deel uit de vijf regio’s: Groningen, Westerkwartier, Bedum, Warffum en Winschoten. Klokslag 12.00 uur wordt begonnen met een z.g. “rondtoernooi”. Vanuit Oost Groningen nemen in de welpenklasse deel; OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans en de RK St. Vitusschool uit Winschoten. In de pupillenklasse nemen deel OBS Houwingaham uit Bad Nieuweschans en CBS Annewieke uit Scheeemda. Na afloop plaatsen de nrs. 1 t/m 4 bij de welpen zich voor de Landelijke halve finale in Hoogeveen of Enschede. Bij de pupillen vaardigt de Provincie Groningen zelfs 5 teams af. Eén van deze zes halve finales wordt afgewerkt in Oude Pekela. .
Alle halve finales staan gepland op zaterdag 8 april