Janick Lanting uit Bad Nieuweschans 1e prijs damtoernooi in Kampen

De 9 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans legde zaterdag 25 februari beslag op de 1e plaats in het jeugddamtoernooi in de Hanzestad Kampen. In wijkcentrum Reijersdam kon de Provinciaal jeugdleider Michel Stempher een 40 tal jeugdige dammers verwelkomen voor de 4e PODB Cup, die ondertussen waren ondergebracht in groepjes van 8. In de welpencategorie werd Janick Lanting, na een barrage, als kampioen gehuldigd van de 2e groep. De benodigde barrage ging tussen Job Weerding, Niels v/d Velde en Janick Lanting, daar alle drie 12 punten uit 7 partijen hadden gescoord. Onder een grote publieke belangstelling toonde Janick zich hierin de sterkste. In de pupillencategorie pakte de 11 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans de beker met een 4e plaats in groep 2. De 10 jarige Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans had een sterk debuut op een jeugdtoernooi buiten de gemeentegrenzen, met een 5e plaats, door 6 punten te scoren in de 3e pupillengroep Hierdoor viel Dylano net buiten de prijzen. In dezelfde groep kwam de 10 jarige Nickey Loots uit Winschoten met 5 punten op de 6e plaats. Het speeltempo lag op “Fischer 5 + 5”. Janick, Demi, Dylano en Nickey zijn allen lid van Damclub Winschoten. Michel Stempher reikte tenslotte de prijzen uit.