Janick Lanting uit Bad Nieuweschans 3e plaats op damtoernooi in Dedemsvaart

De 10 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans is er zaterdag 18 maart in geslaagd een 3e prijs te bemachtigen, op het 5e Regio Cup jeugdtoernooi, in Dedemsvaart. Dit damtoernooi voor jeugdige spelers vond plaats in “De Baron” in Dedemsvaart en trok 80 deelnemers. Dit toernooi viel dit jaar samen met de Provinciaal Overijsselse Dambond Cup. De beide jeugdleiders Rik Smit uit Hijken en Michel Stempher uit Kampen hadden de deelnemers ondergebracht in groepjes van 8 spelers. Oost Groningen was vertegenwoordigd met 7 jeugdspelers, waarbij alleen Janick Lanting in de prijzen viel. De 10 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans viel met een 3e plaats in de prijzen. Hiervoor moest Janick in groep 6 nog wel een barrage spelen tegen Bart Jan Kortleven uit Hoogeveen. Deze partij won Janick, wat hem een fraaie beker opleverde. De 11 jarige Demi Peters uit Bad Nieuweschans kwam in groep 2 tot een keurige 4e plaats met 8 punten. De 11 jarige Hermann Loots uit Winschoten kwam in groep 8 tot 6 punten en tweelingbroer Nickey Loots tot 8 punten. De 13 jarige Jamey Loots uit Winschoten toucheerde in groep 9 twee punten. Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans sloot het toernooi af met 8 punten. Tenslotte maakte de benjamin uit Oost Groningen de 8 jarige Sky Koghee uit Bad Nieuweschans zijn debuut, op een jeugdtoernooi buiten de gemeentegrens en wist 2 punten te bemachtigen.
IMG_0065