Dylano Stoter en Janick Lanting beide uit Bad Nieuweschans behalen 1e prijs op jeugddamtoernooi in Veendam

Zaterdag 25 maart vond in Buurtgebouw “De Langeleegte” in Veendam een Rapid damtoernooi plaats voor senioren en jeugd. Op dit 2e Kornelius de Vries toernooi kwamen ruim 30 dammers af. Oost Groningen was met 9 dammers vertegenwoordigd, waaronder 8 jeugdspelers die door Harry de Groot waren ondergebracht in 2 groepen van 4 spelers. Groep A werd gewonnen door de 10 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans en groep B door de 11 jarige Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans. De jeugdspelers kregen een speeltempo van 10 minuten per partij. De extra wedstrijd tussen de twee groepswinnaars Janick en Dylano werd door Dylano gewonnen.

Eindstand groep A Janick Lanting Bad Nieuweschans
Demi Peters Bad Nieuweschans
Kyra van Driel Heiligerlee
Nickey Loots Winschoten

Eindstand groep B Dylano Stoter Bad Nieuweschans
Sky Koghee Bad Nieuweschans
Jamey Loots Winschoten
Hermann Loots Winschoten

De 20 senioren werkten 11 ronden “Zwitsers systeem” af, met een speeltempo van “Fischer 5 + 5”. Jan Starke uit Oude Pekela was na afloop met 10 punten terug te vinden in de middenmoot.