Demi Peters en Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans 1e plaats op Regio Cup in Groningen

Zaterdag 14 april vond in het Jannes van der Wal Denksportcentrum in Groningen het 5e Regio Cup jeugddamtoernooi plaats. De 52 jeugdige dammers waren door jeugdleider Rik Smit uit Hijken ondergebracht in 7 groepen met als basis 8 spelers per groep. De eerste 3 groepen bestonden overigens uit 6 spelers, die met de klok hun partijen afwerkten. Oost Groningen was vertegenwoordigd met 9 spelers, waarbij 6 jongelui met een beker huiswaarts keerden. De afvaardiging werd begeleid door ouders en jeugdleider Harrie Molthoop van Damclub Winschoten. Dana van Schaagen en Lina Ammi beide uit Bad Nieuweschans maakten hierbij hun debuut bij deze editie van de Regio Cup. De 12 jarige Demi Peters kwam in groep 2 met een 100% score tot een uitstekende prestatie, waardoor ze de 1e plaats voor zich opeiste. De 9 jarige Dylarius Stoter werd keurig 1e in groep 6. In diezelfde groep won Dana van Schaagen haar beide barragepartijen tegen Renze van Harten en Telman Sanjaa, waardoor ze de 2e prijs in ontvangst mocht nemen. De 11 jarige Janick Lanting uit Bad Nieuweschans verloor in groep 2 zijn barragepartij tegen Bart Jan Kortleven en werd 3e. De 12 jarige Dylano Stoter uit Bad Nieuweschans werd 3e in groep 4, en de 14 jarige Jamey Loots uit Winschoten legde in groep 7 beslag op de 3e plaats. In diezelfde groep kwam Lina Ammi tot de 5e plaats. Hermann Loots uit Winschoten werd 7e in groep 5 terwijl tweelingbroer Nickey Loots uit de Molenstad 6e werd in groep 4.