Demi Peters uit Bad Nieuweschans 1e prijs op Regio cup damtoernooi in Hijken

Zaterdag 27 januari namen in het dorpshuis in Hijken een kleine 80 jongelui deel aan de 3e Regio Cup voor jeugdige dammers. Dit jeugdtoernooi stond onder leiding van Rik Smit uit Hijken die de deelnemers naar sterkte onderbracht in groepjes van 8. Groep 1 en 2 werden overigens gevormd door 6 spelers die met de klok de partijen afwerkten, onder een speeltempo van “Fischer 10 + 5”. Oost Groningen was vertegenwoordigd met 7 spelers, namelijk Demi Peters, Janick Lanting, Dylane Stoter en Dylarius Stoter uit Bad Nieuweschans, Jamey Loots, Hermann Loots en Nickey Loots uit Winschoten. Hermann Loots kwam tot een 3e prijs in groep 8, tweelingbroer Nickey tot de 3e plaats in Groep 5. Hiervoor moest Nickey een barrage spelen met Niels Mouwen uit Smilde, die na winst 2e werd. Demi Peters kwam in groep 2 tot een barrage met Sebastiaan Pellikaan uit Groningen. Demi won en legde beslag op een keurige 1e plaats. In diezelfde groep werd Janick Lanting 4e . Dylano Stoter, Dylarius Stoter en Jamey Loots kwamen tot een middenmoot positie in hun groep. Na afloop ontvingen de nrs. 1, 2 en 3 een beker uit handen van Rik Smit en Jacco Keizer, beide uit Hijken. De volgende Regio Cup staat gepland op 17 maart in Dedemsvaart.