Jeugd Damclub Winschoten naar NK clubteams

Zaterdag 15 december heeft de Koninklijke Nederlandse Dambond (KNDB) het NK dammen voor jeugd clubteams op de wedstrijdkalender staan. Dit geldt voor de categorieën welpen, pupillen, aspiranten en junioren, waarbij de teams bestaan uit viertallen. De wedstrijden vinden plaats in het Dorpshuis in Ochten. Damclub Winschoten heeft zich met 2 pupillen teams geplaatst voor deze titelstrijd, waarbij de delegatie uit Oost Groningen, bestaand uit spelers, ouders en begeleiders, zaterdagmorgen afreist naar de Betuwe. Het 1e team zal bestaan uit Demi Peters, Janick Lanting, Nickey Loots en Dylano Stoter. Het tweede team wordt gevormd door Dana van Schaagen, Hermann Loots, Jona Bos en Dylarius Stoter. De welpen en pupillen werken 7 ronden “Zwitsers systeem” af onder een speeltempo van “Fischer 15 + 5”. Overigens zijn pupillen geboren in 2005 t/m 2007, dus maximaal 13 jaar. Echter Jona Bos en Dylarius Stoter zijn beide 10 jaar, maar mogen in de pupillenklasse meespelen.