Zaterdag 6 april “Open Groninger Jeugd Kampioenschap” dammen in Winschoten

Zaterdag 6 april vindt in het gebouw van S.V. Bovenburen aan de Tromplaan 86 in Winschoten de 6e editie van het “Open Groninger Jeugd Kampioenschap” (OGJK) dammen plaats. Dit damtoernooi, onder auspiciën van de Provinciaal Groninger Dambond (PGD), staat open voor jeugdspelers in de categorie welp, pupil en aspirant. Deelnemers hoeven trouwens geen lid te zijn van een damclub. Afhankelijk van de deelname wordt sowieso gespeeld in één groep met 3 virtuele categorieën, namelijk: de welpen, pupillen en aspiranten. Daarnaast worden er minimaal 7 ronden “Zwitsers systeem” gespeeld. Bij de start om 13.00 uur wordt duidelijk kenbaar gemaakt hoeveel ronden er daadwerkelijk worden afgewerkt met daaraan gekoppeld het speeltempo. Het “Open Groninger Jeugd Kampioenschap” kende overigens haar oorsprong in 2011 en werd door de Provinciaal Groninger Dambond (PGD) in het leven geroepen. 1e winnaar werd Willem Pol uit Buitenpost, die de titel een jaar later prolongeerde. Na een “tussenjaar” werd Merel Sibma uit Blijham in 2014 kampioen. Daarna werd pas in 2017 wederom een wedstrijd uitgeschreven en pakte Max Doornik uit Groningen de titel. Vorig jaar werd Demi Peters uit het Duitse Bunde kampioen en mocht de wisselbeker één jaar in de prijzenkast zetten. Qua leeftijd zijn welpen geboren in 2009 of later, pupillen in 2006 t/m 2008 en aspiranten in 2003 t/m 2005. Belangstellenden kunnen zich aanmelden via de site van Damclub Winschoten, www.damclub-winschoten.nl